7 października uczniowie klas I-III udali się do Warsztatowni Kulturka u Stółka, która mieści się w Campusie Domasławice. Okazją do tej wycieczki było Święto Pieczonego Ziemniaka, które przypada na 13 października i to właśnie kartofel wystąpił w roli głównej warsztatów, zabaw ruchowych a także był doskonałym materiałem do stworzenia kreatywnych prac plastycznych. Jedną z części programu była wizyta na polu i wspólne „wykopki”. Dzieci miały okazję usłyszeć historię ziemniaka w Polsce, porozmawiać o potrawach z tym warzywem w roli głównej i oczywiście spróbować kartofla, który jeszcze gorący, trafił na ich talerze prosto z ogniska.
Dla niektórych uczestników była to pierwsza taka degustacja, jak się okazało bardzo smaczna. Uczniowie korzystając ze sprzyjającej w tym dniu pogody, pospacerowali po lesie w poszukiwaniu grzybów, odwiedzili również mieszkające w Campusie kozy, a najbardziej oczekiwaną atrakcją dnia był park linowy, który uczniowie bardzo sprawnie pokonywali.